Trattkantareller

ja, det är kul att beskriva saker med metaforer…

En gång i tiden fick jag höra talas om att det fanns massor av trattkantareller i skogen
..men hur jag än letade fann jag inga
förrän en dag då jag nästan doppade näsan i mossan, och voila ! det bara kryllade av trattisar
och med ögonen inställda på dessa små oansenliga men väl ätbara svampar så fyllde jag sedan snabbt korgarna

Så även med EDS/HMS  nu när jag vet vad jag skall leta efter och fråga om, så nja kryllar kanske är att ta i, men jag träffar ideligen på nya fall,  också tack vara att alla kollegor vet mitt intresse och har lärt sig att kolla överrörlighet på patienter som söker för svår förstoppning, svimningar, yrsel, huvudvärk, migrän och inte minst oklar trötthet. Ja, problemen med ledvärken får man ibland fram först när man ställer frågan.

En annan metafor är ju puzzel, där alla mina EDS/HMS patienter motsvarar ett sällan komplett pussel men med varierande antal  bitar som stämmer in, ofta kanske ändå 70-80% av pusslet blir komplett,   alla har sina egna varianter.  Men man måste ju ha bilden som pusslet skall föreställa.

Detta inlägg publicerades i Diagnostik och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.